Žlėgtainis su sviestu ir marinuota citrina, žaliomis salotomis ir bulvytėmis fri bei majonezu ir zhug‘u
120 g sviesto
2-3 griežinėliai marinuotos citrinos
2 šaukštai zhug‘o
2 šaukštai majonezo
žiupsnelis čili dribsnių
Aviko STEAK FFRIES 750 g
1-2 kokybiški žlėgtainiai
žalių salotų mišinys
¼ stiklinės alyvuogių aliejaus
½ citrinos sulčių
druskos pagal skonį
1 skiltelė česnako
Zhug’as:
2-3 jalapenai
2-3 česnakų skiltelės
1 krūvelė kalendros
1 arbatinis šaukštelis kumino
⅓ ryšelio šviežių mėtų
½ stiklinės alyvuogių aliejaus
⅓ arbatinio šaukštelio kardamono
druskos pagal skonį
Greitai paruošiamos marinuotos citrinos:
3 vienetai gerai sunokusių citrinų
50 g jūros druskos (pageidautina dribsnių formos)
karštas vanduo
prieskoniai: ½ cinamono lazdelės, 1 vnt. kardamono, 1 lauro lapas, 2 kvapieji pipirai
1. 100 g kambario temperatūros sviesto sumaišykite su smulkiai pjaustyta marinuota citrina. Tada juos dėkite ant kepimo popieriaus ir suformuokite vyniotinį. Įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
2. Tuo tarpu orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Dėkite bulvytes fri ant kepimo popieriaus ir kepkite apie 20 min. Majonezą sumaišykite su 2-3 šaukštais zhug‘o. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos pagal skonį ir per spaudyklę išspausta česnako skiltele. Paruoštu salotų padažu užpilkite salotų mišinį prieš pat patiekiant.
3. Kai bulvytės fri jau beveik paruoštos, pradėkite kepti žlėgtainį. Žlėgtainį įtrinkite alyvuogių aliejumi ir druska. Tuo tarpu įkaitinkite ketaus keptuvę ir į ją pridėkite 20 g sviesto. Apkepkite žlėgtainį po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės (priklausomai nuo jo storio ir pageidaujamo žlėgtainio apskrudimo laipsnio).
4. Žlėgtainius išimkite iš keptuvės, įtrinkite pipirais ir palikite nusistovėti kelias minutes. Tuo metu perdėkite bulvytes fri į lėkštę, salotų mišinį užpilkite salotų padažu, pridėkite 2-3 šaukštus majonezo padažo į mažą dubenėlį ir tada įdėkite žlėgtainį. Ant žlėgtainio uždėkite gabalėlį sviesto su marinuota citrina. Patiekite nedelsiant.
Zhoug:
Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir trinkite iki vientisos pastos.
Greitai paruošiamos marinuotos citrinos:
Labai kruopščiai išplaukite stiklainėlį, jį sterilizuodami karšto vandens garais. Citrinas kruopščiai nuplaukite karštu vandeniu. Iš ½ citrinos išspauskite sultis, tada visas supjaustykite puselėmis ir plonais griežinėliais. Sumaišykite karštą vandenį su druska ir sultimis. Citrinas su prieskoniais sudėkite į stiklainėlį ir užpilkite mišiniu. Sandariai užsukite stiklainėlį ir palaikykite nusistovėti 2-3 dienas.