Bulvytės su kimchi, furikake (sezamo mišiniu) ir laiškiniais česnakais

Bulvytės su kimchi, furikake (sezamo mišiniu) ir laiškiniais česnakais

Porcijos 2-4
Pagaminimo laikas: 25-45
Gruzdintuvė
Orkaitė

Pagrindinis reikalingas ingredientas

Sudėtinės dalys

1 Pekino kopūstas
2-3 šaukštai korėjietiškos Gochujang čili pastos
3 cm gabalėlis šviežio imbiero
2 šaukštai žuvinio padažo
2 arbatiniai šaukšteliai ryžių acto
2 skiltelės česnako
2 ryšeliai laiškinių česnakų
1 morka
1 obuolys
druska
1 arbatinis šaukštelis cukraus
⅓ puodelio lukštentų, skrudintų sezamo sėklų
⅓ puodelio juodųjų sezamų sėklų
1 nori dumblių lakštas
2-3 šaukštai majonezo
Aviko SUPER CRUNCH JULIENNE 750 g

1. Kopūstą supjaustykite storesnėmis juostelėmis, tada gerai pasūdykite ir palikite valandai. Po valandos kopūstą nuplaukite po tekančiu vandeniu ir sumaišykite su čili pasta, smulkiai tarkuotu imbieru, žuviniu padažu, ryžių actu, išspaustu per spaudyklę česnaku, 1 ryšeliu susmulkintų laiškinių česnakų, stambiai tarkuotais morka ir obuoliu bei cukrumi. Viską gerai išmaišykite ir padėkite savaitei į tamsią vietą, pamaišydami kas 2-3 dienas, o tada stiklainį įdėkite į šaldytuvą.
2. Kai kimchi bus paruoštas, ruošiame bulvytes fri. Pašaukite bulvytes į 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min.
3. Tuo tarpu išimkite kimchi iš šaldytuvo ir atpilkite 5-6 šaukštus kimchi sulčių, kurias sumaišykite su majonezu.
4. Smulkiai sutrinkite nori ir sumaišykite su juodomis ir baltomis skrudintomis sezamo sėklomis. Smulkiai supjaustykite kalendrą ir laiškinius česnakus.
5. Ant iškeptų bulvyčių fri pridėkite kimchi, apšlakstykite viską majonezu su kimchi sultimis, pabarstykite šviežiomis žolelėmis ir furikake. Valgykite iš karto.

Kiti įkvėpimo šaltiniai

Produktų pasiūlymai