Vištienos troškinys su grybais ir laiškiniais česnakais, patiekiamas su špinatų tyrele
Aviko Mashed Potato Spinach 750 g
600 g vištienos krūtinėlės
1 pakuotė (450 g) šaldytų grybų
200 g perlinių svogūnų (apie 5-6 vnt.)
2 šaukštai sviesto
200 ml riebios grietinėlės 36%
1/2 stiklinės sauso baltojo vyno
2 stiklinės daržovių sultinio
pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
kelios rozmarino šakelės
druska ir pipirai
1. Supjaustykite vištienos krūtinėlę kubeliais. Pakepinkite perlinį svogūną keptuvėje su sviestu ir alyvuogių aliejumi. Suberkite vištieną ir kepkite, kol pagels.
2. Pridėkite atšildytų ir nusausintų grybų ir kruopščiai išmaišykite. Viską gaminkite apie 5 minutes. Supilkite vyną ir išgarinkite alkoholį.
3. Pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais. Supilkite sultinį ir gaminkite dar 10-15 minučių.
4. Įpilkite grietinėlės ir virkite, kol padažas bus kreminis.
5. Paruoškite tyrę pagal instrukciją ant pakuotės.
Į lėkštę įdėkite 4 šaukštus/porcijas tyrės ir apšlakstykite aliejumi bei trupučiu padažo iš troškinio. Troškinį patiekite atskirame dubenyje šalia tyrės.
Vertingas patarimas:
Ar skanu? Išbandykite šį patiekalą su mūsų tradicine tyre (su sviestu ir pienu) arba su morkų tyre!