Romėniškas kepsnys su salotomis ir aioli padažu, patiekiamas su špinatų tyre

Romėniškas kepsnys su salotomis ir aioli padažu, patiekiamas su špinatų tyre

Porcijos 4
Pagaminimo laikas: 90-120
Orkaitė
Puodas
Mikrobangų krosnelė

Pagrindinis reikalingas ingredientas

Sudėtinės dalys

Aviko Mashed Potato Spinach 750 g
300 g maltos jautienos
300 g maltos kiaulienos
3 česnako skiltelės
50 g tarkuoto „Parmigiano Reggiano ChNP“ sūrio
2 kiaušiniai
petražolių krūvelė
duonos trupiniai
2/3 skrudintos duonos riekelės
1 stiklinė pieno
druska ir pipirai
muskato riešutas
pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
1 stiklinė sauso baltojo vyno

Salotos:
1 pakelis (200 g) salotų mišinio
druska ir pipirai
citrina
pirmo spaudimo alyvuogių aliejus

Aioli padažas:
2 skysti tryniai
1 virtas trynys
4 didelės česnako skiltelės
300 ml žemės riešutų aliejaus
1 šaukštas citrinos sulčių
druska ir baltieji pipirai

1. Nupjaukite nuo duonos jos pluteles ir išmirkykite jas piene. Gerai nusausinkite ir tada suplėšykite.
2. Nuplaukite petražoles ir smulkiai supjaustykite jų lapelius kartu su puse nulupto česnako.
3. Dubenyje sumaišykite faršą su druska, pipirais, tarkuotu „Parmigiano Reggiano“ sūriu, smulkintu česnaku, kapotomis petražolėmis, kiaušiniais, skrudinta duona, keliais šaukšteliais džiūvėsėlių, tarkuotu muskatu ir kruopščiai išmaišykite. Visa konsistencija turėtų išeiti gana tvirta.
4. Iš tešlos suformuokite ritinėlį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
5. Apkepkite česnaką keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kai tik jis paruduos, išimkite jį iš keptuvės ir į ją dėkite mūsų ritinėlį. Apkepkite ją iš visų pusių.
6. Įpilkite vyno ir palaukite, kol alkoholis išgaruos. Tada padėkite ritinėlį ant siauros skardos, išklotos kepimo popieriumi ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180° C vieną valandą.
7. Praėjus šiam laikui, temperatūrą padidinkite iki 200°C ir apkepkite ritinėlį iš visų pusių, kad jis būtų tolygiai auksinis.
8. Paruoškite "Aviko Mashed Potato Spinach 750 g" pagal instrukciją, esančią ant pakuotės.

Salotos:
1. Nuplaukite salotas, pagardinkite druska, pipirais, trupučiu citrinos ir alyvuogių aliejumi.

Aioli padažas:
1. Išvirkite 1 kiaušinį. Sutrinkite jį su česnaku ir druska.
2. Tada pridėkite šviežių kiaušinių trynių ir sutrinkite su alyvuogių aliejumi iki kreminės masės.
3. Įpilkite 1 šaukštą citrinos sulčių, sutrintą, išvirtą trynį ir vėl sutrinkite.
4. Galiausiai pagardinkite druska ir pipirais.

Į lėkštę įdėkite porciją tyrės, ant jos - 1-2 juosteles iškepto kepsnio ir užpilkite perfiltruotu padažu, likusiu nuo kepimo. Papuoškite salotų lapais. Aioli padažą patiekite atskirame dubenėlyje.

Vertingas patarimas:
Išbandykite kitus mūsų tyrės skonius!

Kiti įkvėpimo šaltiniai

Produktų pasiūlymai