Vištienos šašlykai su itališka dešra, daržovėmis ir karamelizuotu svogūnu bei „Steak Fries“

Vištienos šašlykai su itališka dešra, daržovėmis ir karamelizuotu svogūnu bei „Steak Fries“

Porcijos 4
Pagaminimo laikas: 45-65
Gruzdintuvė
Orkaitė
Keptuvė

Pagrindinis reikalingas ingredientas

Sudėtinės dalys

1 pakuotė 750 g „Aviko Steak Fries“
350 g supjaustytos gabalėliais vištienos
300 g baltos dešros
200 g raudonųjų pipirų
200 g geltonųjų pipirų
12 mažų pievagrybių
pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
druska ir pipirai
karis
12 iešmelių šašlykams
Karamelizuotas svogūnas:
3-4 balti vidutiniai svogūnai
30 g sviesto
3 šaukštai cukraus pudros
½ puodelio raudonojo vyno acto
druska ir pipirai

1. Vištieną ir dešrą supjaustykite panašaus dydžio kubeliais.
2. Nuplaukite pipirus, pašalinkite sėklas ir baltas dalis viduje.
3. Nulupkite grybus ir nupjaukite apatinę dalį kotelių.
4. Supjaustykite pipirus tokio paties dydžio kubeliais kaip ir mėsos.
5. Pradėkite formuoti šašlykus. Ant iešmelio verkite po gabalėlį vištienos, geltonojo pipiro, dešros, raudonojo pipiro ir pievagrybio. Taip suverkite visas dalis ant visų iešmelių.
6. Dėkite šašlykus ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pagardinkite druska, pipirais, žiupsneliu kario ir keliais lašais alyvuogių aliejaus bei kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Šašlykai turi būti gerai parudavę.
7. Paruoškite bulvytes fri pagal instrukciją ant pakuotės.

Karamelizuoti svogūnai:
1. Svogūnus nulupkite ir perpjaukite pusiau.
2. Virkite juos puode 20 minučių pasūdytame vandenyje, po to atsargiai nusausinkite.
3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir cukrų. Sudėkite svogūną ir kepkite jį nuolat vartydami.
4. Kai tik svogūnas pradeda karamelizuotis, įpilkite raudonojo vyno acto ir palaukite, kol padažas šiek tiek sutirštės.
5. Išimkite svogūnus iš keptuvės ir prieš patiekdami paskaninkite druska bei pipirais.

Mes patiekiame po 2-3 iešmelius šašlykų vienam asmeniui ant lėkštės kartu su dalimi gerai pasūdytų kepsnių bulvyčių fri ir karamelizuotais svogūnais. Skanaus!

Vertingas patarimas:
Tikriausiai jau kartojamės, BET verta iešmelius pamirkyti šaltame vandenyje apie 20-30 minučių - tada kepant jie neapdegs.

Kiti įkvėpimo šaltiniai

Produktų pasiūlymai