Vištienos mėsainis su pavasarinėmis daržovių salotomis, gvakamolė padažu ir „Zig Zag“ bulvytėmis fri

Vištienos mėsainis su pavasarinėmis daržovių salotomis, gvakamolė padažu ir „Zig Zag“ bulvytėmis fri

Porcijos 4
Pagaminimo laikas: 20-30
Gruzdintuvė
Orkaitė

Pagrindinis reikalingas ingredientas

Sudėtinės dalys

1 pakelis 750 g „Aviko Zig Zag“ bulvyčių fri
500 g maltos vištienos krūtinėlės
4 mėsainių bandelės
80 g pieno
3 šaukštai miltų 00
česnako milteliai
petražolių
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštelis pikantiško kečupo
2 kiaušiniai
druska ir pipirai
2 šaukštai tarkuoto „Parmigiano Reggiano“ sūrio
duonos trupiniai sumaišyti su skrudintais kukurūzų miltais
alyvuogių aliejus kepimui

Salotos:
250 g salotų mišinio
krūvelė ridikėlių
1 perlinis svogūnas
2 pomidorai
1 agurkas
druska
pipirai
aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
1 citrina

Gvakamolė:
1 prinokęs avokadas
1 žalias čili pipiras
1 pomidoras
20 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
10 g citrinos sulčių
10 g askaloninių česnakų
druska ir pipirai

Paruoškite „Zig Zag“ bulvytes fri pagal instrukciją ant pakuotės.

Gvakamolė:
1. Avokadą perpjaukite išilgai per pusę ir šaukštu išimkite kauliuką. Tada išimkite minkštimą ir perdėkite į dubenį.
2. Minkštimą sumaišykite su pusės citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais bei šakute susmulkinkite avokadą.
3. Smulkiai supjaustykite askaloninius česnakus. Nuplaukite pomidorą ir supjaustykite gabaliukais. Čili pipirą perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes ir pirmiausia supjaustykite juostelėmis, o paskui kubeliais.
4. Dubenyje sumaišykite askaloninius česnakus, pomidorą, čili ir alyvuogių aliejų su avokadu. Viską gerai išmaišykite ir pagardinkite druska bei pipirais.

Salotos:
1. Daržoves supjaustykite griežinėliais.
2. Sumaišykite viską dubenyje ir pagal skonį paskaninkite citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.

Mėsainis:
1. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, 1 kiaušinį, česnaką, petražoles, pieną, tarkuotą „Parmigiano Reggiano“ sūrį, garstyčias, kečupą bei pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite ir dėkite ant pjaustymo lentelės ir suformuokite didelį maždaug 1 cm storio kvadratą.
2. Iš viršaus pabarstykite jį miltais. Tada stikline ar specialaus apskrito įrankio pagalba suformuokite iš mėsos kotletus (mėsainius).
3. Kotletus iš visų pusių apibarstykite miltais, sudėkite į dubenį su plaktu kiaušiniu, o paskui į dubenį su duonos trupiniais ir skrudintais kukurūzų miltais.
4. Kepkite mėsainius keptuvėje su dideliu kiekiu aliejaus. Sudėkite paruoštus kotletus ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi ir kepkite 20 minučių iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, kol jie tinkamai apskrus ir taps traškūs.
5. Kiekvieną bandelę perpjaukite per pusę. Ant vienos dalies uždėkite salotų ir uždenkite mėsainiu.
6. Antrąją (viršutinę) bandelės pusę ištepkite gvakamole ir uždėkite ant mėsainio.
7. Patiekite lėkštėje su pasūdytų bulvyčių porcija ir papildoma gvakamolės porcija dubenėlyje.

Vertingas patarimas:
Perpjovę bandelę galite švelniai ją apkepti orkaitėje - ant apatinės puselės taip pat galite uždėti gabalėlį sūrio. Mėsainį galima perpjauti per pusę ir persmeigti mediniu smeigtuku.

Kiti įkvėpimo šaltiniai

Produktų pasiūlymai