Kukuliai iš baltos mėsos, troškinti su sūrio, paprikų, česnakų padažu ir „Zig Zag“ bulvytėmis fri

Kukuliai iš baltos mėsos, troškinti su sūrio, paprikų, česnakų padažu ir „Zig Zag“ bulvytėmis fri

Porcijos 4
Pagaminimo laikas: 20-35
Gruzdintuvė
Orkaitė

Pagrindinis reikalingas ingredientas

Sudėtinės dalys

1 pakuotė 750 g „Aviko Zig Zag“
500g baltos maltos mėsos
2 kiaušiniai
100 g sudžiūvusios duonos minkštimo
stiklinė pieno
100 g tarkuoto „Parmigiano Reggiano“ sūrio
druska ir pipirai
kapotos petražolės
2 morkos
1 salieras
1 baltas svogūnas
taurė baltojo vyno
stiklinė šilto vandens
aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
Sūrio ir paprikų padažas:
1 krūvelė petražolių
apkeptos paprikos: 1 geltona ir 2 raudonos
150 g varškės
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
čili pipirų milteliai
druska

Paruoškite bulvytes fri pagal instrukciją ant pakuotės.

Kukuliai:
1. 5 minutes pamirkykite duoną piene. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
2. Tada į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite maltą mėsą, tarkuotą „Parmigiano“ sūrį, anksčiau mirkytą duoną, kapotas petražoles, žiupsnelį druskos ir pipirų bei gerai išmaišykite rankomis, kol gausite vientisą ir minkštą konsistenciją.
3. Suformuokite kukulius. Jie turėtų būti apie 2 cm dydžio.
4. Morkas ir salierus supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
5. Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepinkite pjaustytas daržoves.
6. Tada sudėkite kukulius ir pakepkite juos keletą minučių.
7. Įpilkite stiklinę baltojo vyno, padidinkite temperatūrą ir palaukite, kol alkoholis išgaruos.
8. Pagardinkite druska ir įpilkite stiklinę šilto vandens. Uždenkite dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies maždaug 20 minučių, laikas nuo laiko vartydami kukulius.
9. Praėjus šiam laikui, skysčio turėtų likti mažiau, o kukuliai - gerai iškepti ir minkšti.

Sūrio ir paprikų padažas:
1. Apkepkite paprikas įkaitintoje iki 250° C orkaitėje 30 minučių.
2. Po to pašalinkite nuo jų odeles. Supjaustykite vieną iš raudonųjų paprikų į mažesnius gabalėlius ir atidėkite į šalį.
3. Kruopščiai nuplaukite petražoles. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
4. Trintuvo puodelyje sutrinkite keptas paprikas, petražoles, svogūną, česnaką ir varškę. Galiausiai pagardinkite druska ir čili pipirais.

Sudėkite bulvytes fri į lėkštę ir pagardinkite pagal skonį. Ant antrosios lėkštės ar nedidelės keptuvės sudėkite padažą, kotletus ir raudonųjų pipirų gabaliukus. Lengvai išmaišykite ir papuoškite šviežiomis mėgstamomis žolelėmis.

Vertingas patarimas:
Paprikas apkepant ir pašalinant odeles jos patampa nebe tokios karčios. Iškeptą papriką iš karto išėmus iš orkaitės galima sudėti į didelį dubenį ir sandariai apkloti maistine plėvele, kad ji atvėstų. Taip pat galite pridėti keletą... ledo kubelių. Odelė nusilups be vargo :)

Kiti įkvėpimo šaltiniai

Produktų pasiūlymai