Tunų kukuliai su naminėmis salotomis ir plonomis bulvytėmis fri

Tunų kukuliai su naminėmis salotomis ir plonomis bulvytėmis fri

Porcijos 4
Pagaminimo laikas: 25-35
Gruzdintuvė
Orkaitė

Pagrindinis reikalingas ingredientas

Sudėtinės dalys

1 pakelis „Aviko Skinny Fries“ arba „Aviko Super Crunch Julienne“ bulvyčių fri
230 g tuno konservų
60 g skrudintos duonos
1 puodelis pieno
1 kiaušinis
2 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio
1 šaukštas kaparių
trupučio šviežių petražolių
duonos džiūvėsėliai
kepimo aliejus arba 2 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus

Salotos:
250 g tvirtų, geltonų pomidorų
3 saliero stiebai
150 g ridikėlių
druska ir pipirai
citrina

Jogurtinis majonezas:
1 kiaušinis
200 ml saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštas citrinos sulčių
žiupsnelis druskos
1 arbatinis šaukštelis garstyčių
100 g graikiško jogurto

Paruoškite bulvytes fri pagal instrukciją ant pakuotės.

Kukuliai:
1. Nusunkite tuną ir perdėkite jį į dubenį.
2. Paskrudintą duoną išmirkykite piene, o jei to nepakanka, įpilkite šiek tiek vandens.
3. Nusausinkite ir dėkite į dubenį su tunu, kiaušiniu, susmulkintomis petražolėmis, nusausintais kapariais ir parmezano sūriu.
4. Kruopščiai išminkykite ir suformuokite maždaug 4-5 cm dydžio kukulius. Gatavus kukulius išvoliokite džiūvėsėliuose.
5. Kukulius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašlakstykite juos trupučiu alyvuogių aliejaus ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180° C 20 minučių ir galiausiai kelias minutes kepkite ant grilio režimo. Taip pat galite paruošti  kukulius:
- keptuvėje - keptuvėje nelipniu dugnu įkaitinkite aliejų ir kepkite kukulius 5-6 minutes, kol jie paruduos iš visų pusių.
- arba gerai apsemtus riebaluose - aukštasieniame puode įkaitinkite aliejų ir kepkite kukulius 1 minutę, kol jie taps aukso spalvos.

Salotos:
1. Nuplaukite ir išdžiovinkite pomidorus, tada supjaustykite juos kubeliais, puselėmis ar ketvirčiais.
2. Kruopščiai nuplaukite saliero stiebus ir supjaustykite juos plonais griežinėliais.
3. Tada nuplaukite ir smulkiai supjaustykite ridikėlius.
4. Sumaišykite visas daržoves dubenyje ir pagardinkite druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu citrinos.

Jogurtinis majonezas:
1. Maišyklėje sumaišykite aliejų, kiaušinį (kambario temperatūros), citrinos sultis, druską ir garstyčias. 2. Maišykite 30 sekundžių, kol konsistencija pataps tiršta, balta ir vientisa.
3. Įpilkite jogurtą ir vėl maišykite.
4. Paruoštą majonezą supilkite į dubenį ir prieš patiekdami padėkite 30 minučių į šaldytuvą.

Į kiekvieną lėkštę dedame porciją bulvyčių fri, salotų, keletą kukulių ir pagamintą majonezą.

Vertingas patarimas:
Galite naudoti tuną savo padaže, tačiau geriausių rezultatų pasieksite naudodami geros kokybės tuną alyvuogių aliejuje.

Kiti įkvėpimo šaltiniai

Produktų pasiūlymai