Jautienos fajita su svogūnais, paprikomis, grietine ir plonomis bulvytėmis fri

Jautienos fajita su svogūnais, paprikomis, grietine ir plonomis bulvytėmis fri

Porcijos 2-4
Pagaminimo laikas: 15-25
Gruzdintuvė
Orkaitė

Pagrindinis reikalingas ingredientas

Sudėtinės dalys

1 pakelis „Aviko Skinny Fries“ arba „Aviko Super Crunch Julienne“ bulvyčių fri
700 g jautienos
1 geltonasis pipiras
1 raudonasis pipiras
1 žaliasis pipiras
1 svogūnas
pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
druska ir pipirai
1 citrina
1 arbatinis šaukštelis saldžios paprikos miltelių
1 arbatinis šaukštelis čili miltelių
smulkiai supjaustytos petražolės
kuminas
1 stiklinė alaus
8 tortilijos
grietinė

1. Mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis ir sudėkite į dubenį.
2. Marinatą paruoškite atskirame dubenyje. Dėkite kartu ingredientus: citrinos sultis ir žieveles, alų, kuminą, čili miltelius, saldžiąją papriką, druską ir šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kruopščiai išmaišykite, užpilkite jais mėsą, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
3. Pipirus nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Supjaustykite svogūną apskritimais.
4. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir kartkartėmis maišydami ant jo kepkite svogūnus ir pipirus, kol jie suminkštės. Sudėkite mėsą ir kepkite ją ant vidutinės ugnies keletą minučių. Pagardinkite druska.
5. Paruoškite bulvytes fri pagal instrukciją ant pakuotės.
6. Patiekite „pasidaryk pats“ arba „kiekvienas gali susisukti“ variante :)  - atskirai dubuo su įdaru, atskirai tortilijos, dubuo su grietine ir lėkštė su bulvytėmis fri.

Vertingas patarimas:
Tortilijas prieš patiekiant galima lengvai apšlakstyti vandeniu ir pašildyti orkaitėje. Nepamirškite paduoti servetėlių ir druskos bulvytėms fri :)

Kiti įkvėpimo šaltiniai

Produktų pasiūlymai