Troškinta vyne, čili, kalendroje, citrinžolėje menkė su tyre iš morkų
Aviko Mashed Potato Carrot 750 g
600 g menkių filė
2 česnako skiltelės
pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
druska ir pipirai
čili pipirai
kalendrų krūvelė
Marinatas:
4 šaukštai vandens
½ citrinos sulčių
sausas baltasis vynas
2 šaukšteliai tarkuoto imbiero
1 citrinžolės stiebelis
1. Paminkykite citrinžolę ir plonai supjaustykite.
2. Dubenėlyje sumaišykite vandenį su citrinos sultimis, baltuoju vynu, imbieru ir smulkinta citrinžole.
3. Įdėkite į jį menkių filė, uždenkite dubenį maistine plėvele ir padėkite 30 minučių pasimarinavimui į šaldytuvą.
4. Pakepinkite česnaką keptuvėje su per pusę perpjauta čili paprika be sėklų. Įdėkite menkės filė (nusausintą iš marinato, tačiau neištrintą) ir kepkite 10 minučių su trupučiu marinato. Kepimo pabaigoje pagardinkite druska.
5. Paruoškite tyrę pagal instrukciją ant pakuotės.
Patiekite menkės filė apibarstytą smulkinta kalendra ir keliais lašais alyvuogių aliejaus, kartu su tyrės porcija, daržovėmis, citrina ir žolelėmis.
Vertingas patarimas:
Morkų tyrę galite pakeisti tradicine tyre su pienu ir sviestu arba špinatų tyre. Patiekalas taip pat puikiai tiks su kitomis žuvimis - pvz., lašišos ar upėtakio filė.