Sekmadienio kepsnys - kalakutienos krūtinėlė, įdaryta špinatais, svogūnais, saulėje džiovintais pomidorais ir omletu, patiekiama su sūrio padažu ir morkų tyre

Sekmadienio kepsnys - kalakutienos krūtinėlė, įdaryta špinatais, svogūnais, saulėje džiovintais pomidorais ir omletu, patiekiama su sūrio padažu ir morkų tyre

Porcijos 4
Pagaminimo laikas: 25-35
Orkaitė
Puodas
Mikrobangų krosnelė

Pagrindinis reikalingas ingredientas

Sudėtinės dalys

Aviko Mashed Potato Carrot 750 g
800 g kalakutienos krūtinėlės
200 g špinatų
2 dideli kiaušiniai
200 g džiovintų pomidorų
1 saliero stiebas
1 morka
1 rozmarino šakelė
1  česnako skiltelė
½ stiklinės sauso baltojo vyno
pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
½ litro daržovių sultinio
druska ir pipirai

Sūrio padažas:
½ litro pieno
25 g sviesto
25 g miltų 00
120 g tarkuoto „Parmigiano Reggiano ChNP“ sūrio
druska ir pipirai

1. Kalakuto krūtinėlę perpjaukite skersai ir atverskite tarsi knygą. Jei ji per stora, galite ją išmušti muštuku. Pagardinkite druska ir pipirais.
2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, druską ir pipirus. Į keptuvę įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepkite kiaušinių, druskos ir pipirų mišinį. Leiskite omletui atvėsti.
3. Sumalkite džiovintus pomidorus iki kreminės konsistencijos.
4. Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite jį keptuvėje su špinatais, druska ir pipirais, kol špinatai ištiš. Atvėsinkite.
5. Ant perpjautos kalakuto krūtinėlės tepkite saulėje džiovintų pomidorų kremą, omletą ir špinatus.
6. Kalakutienos krūtinėlę susukite į ritinėlį ir apriškite virtuvine virvele
7. Supjaustykite salierą, morką ir 2 svogūnus. Nulupkite česnako skiltelę ir įdėkite į puodą kartu su likusiomis daržovėmis. Dedame šakelę rozmarino ir kelis šaukštus alyvuogių aliejaus. Kepkite 2-3 minutes. Tada sudėkite į kalakuto krūtinėlę ir apkepkite iš kiekvienos pusės, kol pagels.
8. Įpilkite vyno, sumažinkite ugnį ir išgarinkite alkoholį. Įpilkite 2 daržovių sultinio samtelius. Uždenkite puodą ir troškinkite maždaug pusantros valandos, kartkartėmis apversdami mėsą. Jei reikia, įpilkite daugiau sultinio.
9. Po 1,5 valandos puodą nukelkite nuo ugnies ir 10 minučių aušinkite kalakutą. Tada jį supjaustykite juostelėmis ir dėkite atgal į puodą su likusiu skysčiu.
10. Paruoškite „Aviko TYRĘ SU MORKOMIS“ pagal instrukciją ant pakuotės.

Sūrio padažas:
1. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir sumaišykite jų mišinį.
2. Supilkite nuo daržovių likusį kepimo skystį, o jei konsistencija nėra pakankamai kreminė, įpilkite pieno. Išmaišykite šluotele, stengdamiesi nesudaryti gumulėlių.
3. Užvirkite ir sudėkite tarkuotą sūrį.
4. Viską supilkite į trintuvo puodelį ir trinkite, kol išgausite padažo masę.

Į didelę lėkštę dėkite tyrės porciją, o ant jos svogūno ir špinatų mišinio porciją. Šalia dėkite supjaustytą juostelėmis kalakutą ir daržoves. Pagardinkite prieskoniais ir sūrio padažu.

Vertingas patarimas:
Patiekalą galite patiekti ant pusdubenių, kad galėtumėte kartu dalintis maistu.

Kiti įkvėpimo šaltiniai

Produktų pasiūlymai