Traški vištiena su keptomis daržovėmis ir rozmarinu, patiekiama su „Pati Parts Garlic“

Traški vištiena su keptomis daržovėmis ir rozmarinu, patiekiama su „Pati Parts Garlic“

Porcijos 4-6
Pagaminimo laikas: 120-180
Gruzdintuvė
Orkaitė
Keptuvė

Pagrindinis reikalingas ingredientas

Sudėtinės dalys

Aviko PATI PARTS GARLIC 600 g
1 visas viščiukas (apie 2 kg)
kelios šviežio rozmarino šakelės (arba džiovinti prieskoniai)
keli šviežio šalavijo lapeliai (arba džiovinti prieskoniai) 
4 česnako skiltelės 
3 svogūnai
100 g sviesto
pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
druska ir pipirai
1 raudona paprika
1 geltona paprika
1 žalia paprika
1 cukinija

Daržovės:
1. Paprikas supjaustykite juostelėmis. Supjaustykite cukiniją juostelėmis ir perpjaukite abu svogūnus per pusę. Pagardinkite juos druska, pipirais ir rozmarinais bei atidėkite į šalį.

Viščiukas:
1. Dubenyje išmaišykite smulkiai supjaustytus rozmarino, šalavijo lapelius, druską, pipirus ir alyvuogių aliejų. Konsistencija turi būti tiršta ir kreminė.
2. Įtrinkite gautą marinatą į viščiuką iš visų pusių. Į viščiuko vidų pridėkite sviesto ir nuluptą svogūną.
3. Viščiuką perriškite virtuvine virvele, kad kepant neišsibarstytų tai, kas viduje.
4. Įdėkite jį į aliejumi išteptą skardą (puikiai tiks ir didelis karščiui atsparus indas!). Atkreipkite dėmesį, kad kiekvienas viščiuko kilogramas kepa 1½ val.
5. Kepkite viščiuką įkaitintoje iki 220 °C orkaitėje, maždaug 35 minutes. Tada atidarykite dureles ir užpilkite ant jo padažą. Apdenkite aliuminio folija. Uždarykite orkaitę ir kepkite 220 °C temperatūroje dar 1,5 valandos.
6. Praėjus šiam laikui, kepamą viščiuką perstatykite ant vidutinio lygio, nuimkite aliuminio foliją, sudėkite susmulkintas daržoves ir apšlakstykite kepimo metu susidariusiu padažu.
7. Baigiant kepti, įjunkite grotelių funkciją ir kepkite viščiuką, kol susidarys traški plutelė.
8. Paruoškite „Aviko PATI PARTS GARLIC“ pagal instrukciją, pateiktą ant pakuotės.

Patiekite patiekalą, kurį dalinsitės už stalo, t.y. viščiuką ant atskiro indo su daržovėmis ir bulvių skiltelėmis, pagardintomis prieskoniais. SKANAUS!

Vertingas patarimas:
Neturite laiko? Pirkite jau iškeptą viščiuką. O daržovėms, garnyrams ir skiltelėms paruošti prireiks 20–30 minučių! Atminkite, kad skilteles galite pakeisti jų aštresne versija - išbandykite „Pati Part Tex Mex“.

Kiti įkvėpimo šaltiniai

Produktų pasiūlymai