Svogūnų žiedų šašlykai, patiekiami su sezamu, saldžiarūgščiu padažu ir šviežiais laiškiniais česnakais
450 g „Aviko Onion Rings“ (svogūnų žiedų)
iešmeliai šašlykams
Saldžiarūgštis padažas:
8 šaukštai pomidorų pastos
2 šaukštai kukurūzų miltų
1 puodelis cukraus
1 puodelis baltojo vyno acto (arba medaus acto)
2 puodeliai vandens
Papuošimui:
sauja skrudintų baltųjų ir juodųjų sezamo sėklų
laiškinis česnakas
keli vyšniniai pomidoriukai
Paruoškite „Onion Rings“ (svogūnų žiedus) pagal informaciją ant pakuotės - gruzdintuvėje ar orkaitėje.
Padažas:
1. Kukurūzų miltus ištirpinkite vandenyje.
2. Į puodą įpilkite pomidorų pastos, cukraus, acto ir vandens su miltais.
3. Kaitinkite padažą nuolat maišydami 7-10 minučių.
Suverkite svogūnų žiedus (3-4 vnt.) ant iešmelių šašlykams, apvoliokite padaže ir pabarstykite sezamo sėklomis bei smulkintais laiškiniais česnakais. Papuoškite vyšniniais pomidoriukais, perpjautais pusiau. Pagardinkite druska ir pipirais.
Vertingas patarimas:
Prieš verdami žiedus, iešmelius galite kelioms minutėms įdėti į šaltą vandenį - bus lengviau ant jų suverti :). Panašiai galite paruošti šašlykus iš svogūnų žiedų ir mūsų mini „Rösti“ blynelių - bus dar įdomiau :)