Šonkauliukai, marinuoti su BBQ salsos padažu su salotomis, kalendra ir grietine, patiekiami su pikantišku "Pati Parts Tex Mex"
Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
1,5 kg šonkauliukų
Marinatas:
2 šaukštai cukranendrių cukraus
2 šaukštai saldžiosios paprikos
1 šaukštelis kumino
1 šaukštelis pipirų
1 šaukštelis česnako miltelių
½ šaukštelio garstyčių
1/8 šaukštelio salierų sėklų
pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
BBQ padažas
actas ir obuolių sultys šonkauliams pagardinti
Salotos:
300 g saliero
sauja spalvingų pomidoriukų
1 raudonas svogūnas
kalendrų krūvelė
laimas
125 g grietinės
druska ir pipirai
pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
1. Nuvalykite šonkaulius.
2. Sumaišykite marinato ingredientus dubenyje ir įtrinkite paruoštą marinatą į šonkaulius.
3. Tada padėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite aliuminio folija ir kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
4. Pakepę 40 minučių, nuimkite aliuminio foliją, šonkaulius aptepkite BBQ padažu ir kepkite toliau pusantros valandos.
5. Praėjus šiam laikui, patikrinkite, ar šonkauliai iškepė ir ar mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų. Jei reikia, kepkite dar ketvirtį valandos.
6. Paruoškite „Aviko PATI PARTS TEX MEX“ vadovaudamiesi instrukcija ant pakuotės - jas galima kepti ant kepimo skardos kartu su šonkauliais.
Salotos:
1. Pomidoriukus perpjaukite pusiau, svogūną supjaustykite puslankiais, o salierą supjaustykite kubeliais.
2. Grietinę sumaišykite su puse laimo sulčių, druska, pipirais ir lašeliu alyvuogių aliejaus.
3. Susmulkinkite kalendras. Įdėkite daržoves į dubenį, užpilkite jas padažu ir pabarstykite kalendra.
Geriausia patiekalą perdėti ant padėklo ir dėti ant stalo kartu su salotomis dubenyje - tegul visi išsirenka jiems skaniausiai atrodančius gabalėlius :)
Vertingas patarimas:
Parduotuvėse siūlomi paruošti, iš anksto pagaminti šonkauliai populiariuose padažuose - naudodami juos sutrumpinsite paruošimo laiką. Vietoj „Pati Part Tex Mex“, rekomenduojame „Pati Parts“ arba „Pati Parts Garlic“.