„Chili con carne“ su morkų, žaliųjų citrinų ir kalendrų salotomis, patiekiami su pikantiškuoju „Pati Parts Tex Mex“

„Chili con carne“ su morkų, žaliųjų citrinų ir kalendrų salotomis, patiekiami su pikantiškuoju „Pati Parts Tex Mex“

Porcijos 4
Pagaminimo laikas: 65-90
Gruzdintuvė
Orkaitė
Keptuvė
Aštru

Pagrindinis reikalingas ingredientas

Sudėtinės dalys

Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
800 g jautienos
500 g konservuotų raudonųjų ir juodųjų pupelių
400 g pomidorų minkštimo
150 g saldžiosios paprikos (raudonos, geltonos ir žalios)
2 čili pipirai
150 g baltojo svogūno
1 skiltelė česnako
šviežia kalendra (arba petražolės)
30 g kumino sėklų
20 g saldžiųjų ir aitriųjų paprikų (prieskonių)
1 šaukštas cukranendrių cukraus
žiupsnelis raudonėlio
pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
druska ir pipirai
kalendrų krūvelė
kelios morkos

1. Supjaustykite mėsą mažais kubeliais.
2. Supjaustykite papriką ir svogūnus dideliais gabalėliais.
3. Pakaitinkite 2-3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir česnako giliame puode. Kai tik česnakas taps auksinis, suberkite smulkintas daržoves. Kepkite keletą minučių ant stiprios ugnies. Įpilkite pusę prieskonių ir maišykite, kad prieskoniai nepridegtų.
4. Tada sudėkite mėsą ir likusias žoleles, šaukštą druskos ir kruopščiai išmaišykite. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite.
5. Po 20 minučių sudėkite pomidorų minkštimą, cukrų ir raudonėlį. Maišykite ir toliau virkite apie valandą ir 15 minučių ant silpnos ugnies, kartais maišydami.
6. Suberkite pupeles, atsargiai išmaišykite, pagal poreikį pagardinkite druska ir virkite dar 20 minučių.
7. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite jam keletą minučių atvėsti.
8. Susmulkinkite kalendras ir pabarstykite jomis pagamintą patiekalą.
9. Paruoškite „Aviko PATI PARTS TEX MEX“ pagal instrukciją ant pakuotės.
10. Nuplaukite ir nulupkite morkas ir supjaustykite jas ilgomis, plačiomis, bet plonomis juostelėmis (galite naudoti daržovių skustuką). Sudėkite į dubenį, pabarstykite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, cukrumi ir prieskoniais. Išmaišykite.

Patiekite atskiruose dubenėliuose: į vieną - porciją druska pagardintų bulvių skiltelių, į kitą - dalį „chili con carne“ ir į trečią - porciją morkų salotų. Papuoškite kalendros lapeliais.

Vertingas patarimas:
Išbandykite šio patiekalo versiją su tradiciniais bulvių gabalėliais („Pati Parts“) arba česnaku („Pati Parts Garlic“). Vietoj jautienos galite naudoti ir maltą vištieną ar kalakutieną.

Kiti įkvėpimo šaltiniai

Produktų pasiūlymai