Skinny Fries su plėšyta kalakutiena, marinuotu raudonuoju svogūnu ir grietine
1 kalakuto šlaunelė
druskos ir pipirų pagal skonį
1 arbatinis šaukštelis karštos, rūkytos paprikos
2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių
1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros
1 arbatinis šaukštelis malto kumino
alyvuogių aliejus
½ ryšelio laiškinių česnakų ir kalendros
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
2-3 gvazdikėliai
100 ml vyno acto
200 ml vandens
3-4 raudonieji svogūnai
½ laimo sulčių
200 ml grietinės
100 g Čedario sūrio
Aviko SKINNY FRIES 600 g
1. Kalakutienos šlauneles įtrinkite druska, pipirais, paprika, čiobreliais, kalendromis, kuminu ir alyvuogių aliejumi bei kepkite 2-2½ valandos 180 laipsnių temperatūroje. Paskutines 20 minučių padidinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir sudėkite bulvytes fri į orkaitę ant atskiros skardos, išklotos kepimo popieriumi. 2. Praėjus šiam laikui mėsą ištraukite iš orkaitės ir padalinkite ją dviejų šakučių pagalba bei tuomet sumaišykite su nuo kepimo likusiu padažu. Mėsą perdėkite į lėkštę su bulvytėmis fri, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 10 minučių orkaitėje.
3. Tuo tarpu grietinę sumaišykite su laimo sultimis. Išėmę valgykite iš karto, apšlakstykite grietine ir pabarstykite kapotomis kalendromis bei laiškiniais česnakais.