

Salotos su Pom' Noisettes, lęšiais ir citrinų vinaigrette užpilu







Aviko POM’ NOISETTES 600 g
1 raudonasis svogūnas
1 stiklinė virtų raudonųjų lęšių
1 krūvelė petražolių
1 granatas
⅓ stiklinės alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį
½ arbatinio šaukštelio garstyčių
½-1 citrinos sulčių
½ citrinos žievelės
1 arbatinis šaukštelis medaus
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Pom' noisettes sudėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepkite apie 20 minučių.
2. Tuo tarpu nulupkite granatą, susmulkinkite petražoles, o raudonąjį svogūną supjaustykite plonomis plunksnelėmis.
3. Paruoškite salotų padažą: alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, garstyčiomis, citrinos žievele ir medumi. Pagardinkite druska pagal skonį.
4. Iškeptus pom' noisettes sumaišykite su lęšiais, svogūnų plunksnelėmis, granatų kauliukais ir kapotomis petražolėmis. Viską sumaišykite su padažu. Patiekite iš karto.