"Fajitos" su vištiena, pipirais, raudonuoju svogūnu, jogurtu ir pupelėmis patiekiami su „Pati Parts Tex Mex“
4 tortilijos
Ingredientai įdarui:
Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
500 g vištienos krūtinėlės
2 raudonieji svogūnai
1 raudona paprika
1 skardinė raudonųjų ir juodųjų pupelių
½ stiklinės sauso baltojo vyno
3 šaukštai smulkintų kalendrų
Marinatas:
1/2 šaukštelio česnako miltelių
1 šaukštelis raudonėlio
1 šaukštelis saldžiosios paprikos
1/2 šaukštelio kumino miltelių
druska, pipirai, čili
1 šaukštas citrinos sulčių
alyvuogių aliejus
Jogurto padažas:
5 šaukštai natūralaus jogurto
druska ir pipirai
smulkinta kalendra
Įdaras:
1. Supjaustykite vištienos krūtinėlę. Įdėkite į dubenį su česnakais, raudonėliais, saldžiąja paprika, kuminu, pipirais, čili, citrinų sultimis ir 3 šaukštais alyvuogių aliejaus. Kruopščiai išmaišykite ir marinuokite 1 valandą šaldytuve.
2. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite juos juostelėmis. Nuplaukite papriką, nusėklinkite ją ir supjaustykite griežinėliais.
3. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir keletą minučių pakepinkite svogūną ir papriką ant vidutinės ugnies.
4. Pridėkite vištienos su marinatu ir kepkite ją su daržovėmis, karts nuo karto pamaišydami. Kai gražiai paruduos, įpilkite vyno ir išgarinkite alkoholį. Pagardinkite druska ir pridėkite pupelių.
5. Troškinkite toliau apie 5 minutes. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Gaminimo pabaigoje suberkite smulkintą kalendrą ir kruopščiai išmaišykite.
6. Paruoškite „Pati Parts Tex Mex“ pagal instrukciją ant pakuotės.
Jogurto padažas:
1. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje ir palikite šaldytuve bent vieną valandą prieš patiekiant su "fajitomis".
2. Pusės citrinos sultys padažui suteiks papildomos gaivos.
Patiekiame (pageidautina nestandartiniu būdu, t. y. mažame inde ar keptuvėje :) guliašo dalį kartu su dalimi gerai pasūdytų bulvių puselių ir keletu tortilijų (jas galite kurį laiką pakaitinti orkaitėje - taip pat jas galite lengvai patrinti drėgna ranka ir pakaitinti mikrobangų krosnelėje). Skanaus!
Vertingas patarimas:
Likusios mūsų bulvių dalys: „Pati Parts“ ir „Pati Parts Garlic“ puikiai tiks šiam patiekalui.