Skinny Fries su naminiu majonezu iš aquafaba
Aviko SKINNY FRIES 600 g
1 skardinė avinžirnių
2 arbatiniai šaukšteliai vyno acto
½ arbatinio šaukštelio garstyčių
½ arbatinio šaukštelio juodosios druskos
1 valgomasis šaukštas neaktyvių maistinių mielių dribsnių
žiupsnelis cukraus
1 ½ stiklinės gero aliejaus
1 skiltelė česnako
prieskoniai: 1 arbatinis šaukštelis česnako granulių, 1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių, 1 arbatinis šaukštelis paprikos, ½ arbatinio šaukštelio džiovintų petražolių, ½ arbatinio šaukštelio raudonėlio, ½ šaukštelio čili, ½ arbatinio šaukštelio druskos
1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Kepkite bulvytes fri ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, apie 20 minučių.
2. Tuo tarpu paruoškite majonezo ir prieskonių mišinius bulvytėms fri. Į aukštą indą supilkite vandenį iš 1 skardinės avinžirnių, į jį dar įpilkite vyno acto, garstyčių, druskos, cukraus, česnako ir neaktyvių maistinių mielių dribsnių. Viską sumaišykite, kol visi ingredientai gerai susimaišys. Tada švelniai ir lėtai plona srovele pilkite aliejų, visą laiką smarkiai maišydami. Maždaug įpusėjus aliejaus pylimui, pradėkite judinti maišytuvą aukštyn-žemyn, kad visi ingredientai apsijungtų. Kai visi ingredientai susilies, majonezas sutirštės.
3. Dalį majonezo sudėkite į nedidelį dubenį, o likusį dėkite į šaldytuvą. Naminį majonezą laikykite šaldytuve ir sunaudokite per dvi savaites.
4. Sumaišykite prieskonius: česnako granules, svogūnų miltelius, papriką, džiovintas petražoles, raudonėlį, čili ir druską. Iškeptas bulvytes fri sumaišykite su prieskoniais ir patiekite su majonezu.
5. Majonezą galite pagardinti taip, kaip norite. Galite elgtis pagal savo pageidavimus. Galite pridėti daugiau garstyčių ir kitų mėgstamų prieskonių arba, pavyzdžiui, nedėti česnako.