Mėsainis su lašiša, avokadų salsa, mangais ir Onion Rings
300-400 g žalios lašišos, be odos
1 raudonasis svogūnas
druskos ir pipirų pagal skonį
2-3 šaukštai džiūvėsėlių
2-3 šaukštai parmezano sūrio
½ ryšelio petražolių arba kalendros
½ citrinos žievelės
druskos ir pipirų pagal skonį
4-6 bandelės mėsainiams
Aviko ONION RINGS 450 g
1-2 šaukštai sviesto
2 prinokę avokadai
½ ryšelio kalendros
1 mango
1 laimas
1 raudonasis svogūnas
1 habanero pipiras
1 žalias agurkas
1 raudonasis kopūstas
½ stiklinės vyno acto
2 šaukštai cukraus
druskos ir pipirų pagal skonį
1. Lašišą smulkiai supjaustykite arba sumalkite mėsmale. Tada suberkite labai smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną, džiūvėsėlius, parmezano sūrį, susmulkintas petražoles arba kalendras ir citrinos žievelę. Viską sutrinkite į vienalytę masę ir suformuokite mėsainius.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Svogūnų žiedus dėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite apie 20 min.
3. Trintuvu sutrinkite avokadus su kalendromis, laimo sultimis ir habanero pipiru iki vientisos masės. Jei mišinys per tirštas, galima įpilti šiek tiek jogurto ar vandens. Tada suberkite smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną ir smulkiai pjaustytus mangus. Puode užvirinkite ½ stiklinės vyno acto su stikline vandens, 2 arbatiniais šaukšteliais druskos ir cukraus. Leiskite skysčiui atvėsti. Tuo tarpu kopūstą susmulkinkite smulkintuvu. Kopūstą užpilkite tuo rasalu ir atidėkite 10-15 minučių. Tada nusausinkite ir sudėkite į dubenį.
4. Keptuvėje įkaitinkite 1-2 šaukštus sviesto ir apkepkite mėsainius 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Perpjautas pusiau bandeles pašaukite į orkaitę 1-2 minutėms. Agurką nuplaukite ir skustuvu supjaustykite plonomis išilgomis juostelėmis.
5. Formuokite mėsainį: šiltas bandeles aptepkite avokadų ir mangų salsa (bandelės viršų ir apačią), tada uždėkite mėsainį, agurką, raudonąjį kopūstą ir svogūnų žiedus bei bandelės viršų. Jau galite mėgautis!