Skaniosios tortilijos su svogūnų žiedais
Lengva ir paprasta sukomponuoti tortiliją kiekvienam įvyniojimų mėgėjui. Gaminius vėliau pakanka tiesiog sudėti į orkaitę ir iškepti, todėl gaminant galima sutelkti dėmesį į maloniausią dalyką - suvyniojimą. Tai puiki pramoga vaikams, o ir jie mieliau valgys jų pačių paruoštą patiekalą.
Ingredientai:
„ AVIKO Onion rings“ (apie 10 rutuliukų)
2 tortilijos (iš kviečių arba kukurūzų)
keli traškių salotų lapai, pvz., romėniškų ar aisbergo, suplėšyti arba supjaustyti juostelėmis
½ agurko arba 2 pasmulkinti, t.y. supjaustyti į ketvirčius juostelėmis
mažesnė supjaustyta šiaudeliais morka
½ mažo susmulkinto raudonojo svogūno
30 g tarkuoto čederio sūrio
2 šaukštai saulėgrąžų sėklų
galima pridėti šiek tiek smulkintos raud. aštriosios paprikos arba - drąsiausiems - jalapeno
Česnakinis padažas:
100 ml natūralaus arba Balkanų jogurto
išspausta česnako skiltelė
druska, pipirai
Įkaitinkite orkaitę iki 220°C (viršų ir apačią). Sudėkite „Aviko“ svogūnų žiedus ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 20 minučių. Ant tortilijos (galite ją lengvai apkepti iš abiejų pusių keptuvėje) tolygiai išdėliokite visus supjaustytus ingredientus, suberkite sėklas ir sūrį. Užpilkite šiek tiek česnakinio padažo. Sudėkite svogūnų žiedus ir užvyniokite.
Skanaus!