Ant grotelių keptas antrekotas patiekiamas su „Steak Fries“ ir naminiais padažais

Ant grotelių keptas antrekotas patiekiamas su „Steak Fries“ ir naminiais padažais

Porcijos 4
Pagaminimo laikas: 25-35
Gruzdintuvė
Orkaitė
Keptuvė

Pagrindinis reikalingas ingredientas

Sudėtinės dalys

1 pakuotė 750 g „Aviko Steak Fries“
4 antrekotai, po 200 g kiekvienas

Žolelių sviestas:
po ½ krūvelės žolelių: petražolių, laiškinių česnakų ir krapų
40 g suminkštinto sviesto
½ šaukštelio citrinos žievelės
druskos ir pipirų

Pikantiškas pomidorų padažas:
4 vidutiniai, tvirti pomidorai
4 jalapeno pipirai
1 citrina: sultys ir žievelė
100 g baltojo svogūno
15 g kalendros
žiupsnelis cukraus
druska

Sūrio padažas:
300 ml pieno
20 g kukurūzų krakmolo
1 čili pipiras
2 šaukštai pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
po 120 g „Cheddar“ ir „Edamer“ sūrio
druska

Padažus verta pasiruošti iš anksto, kad jie taptų tinkamo aromato. Paruoškite „Steak Fries“ bulvytes fri pagal instrukciją ant pakuotės.

Žolelių sviestas:
1. Smulkiai supjaustykite žoleles.
2. Minkykite sviestą, kol susidarys putos ir pridėkite smulkintų žolelių bei citrinos žievelių.
3. Kruopščiai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais bei padėkite į šaldytuvą.

Mėsa:
1. Mėsą aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite keptuvėje be riebalų ant stiprios ugnies po 1 minutę iš kiekvienos pusės.
2. Tada sumažinkite ugnį ir pakepkite dar 2-3 minutes.
3. Išimkite kepsnius iš keptuvės, perdėkite juos į lėkštę ir uždenkite aliuminio folija, kad atauštų, o padažai liktų viduje.

Pikantiškas pomidorų padažas:
1. Nuluptą ir plonai supjaustytą svogūną suberkite į didelį dubenį ir sumaišykite su sultimis bei tarkuota citrinos žievele.
2. Tada sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus.
3. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite petražoles.
4. Pašalinkite jalapeno sėklytes, plonai supjaustykite ir sumaišykite dubenyje su cukrumi, svogūnais ir pomidorais.
5. Pagardinkite druska ir kruopščiai išmaišykite.
6. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir prieš patiekdami įdėkite jį į šaldytuvą 3 valandoms.

Sūrio padažas:
1. „Cheddar“ ir „Edamer“ sūrius supjaustykite mažais kubeliais, kad jie lengvai ir greitai išsilydytų.
2. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir paskaninkite smulkintu čili pipiru.
3. Supilkite pieną, kukurūzų krakmolą ir kubeliais supjaustytus sūrius bei kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sūriai išsilydys.

Supjaustykite mėsą juostelėmis, ant viršaus uždėkite žolelių sviesto ir patiekite su porcija bulvyčių fri bei padažais atskiruose dubenėliuose.

Vertingas patarimas:
Jei labiau mėgstate smarkiau apkeptą antrekotą, kepimą prailginkite 1-2 minutėmis. Nepamirškite, kad mėsa turi keletą minučių ataušti po iškepimo. Papuošimui galite naudoti ant grotelių keptas citrinos puseles. Prieš patiekdami bulvytes fri ir mėsą, būtinai pagardinkite jas druska ir pipirais.

Kiti įkvėpimo šaltiniai

Produktų pasiūlymai