Sicilijos citrininė vištiena su "Pati Parts" skiltelėmis
Aviko "PATI PARTS" bulvių skiltelės
1-2 smulkiai supjaustytų arba išspaustų spaustuku česnako skiltelių
smulkiai supjaustyto šviežio rozmarino
0,7–1 kg paprikų (įvairių spalvų), supjaustytų skiltelėmis
0,5-1 citrinos
120–150 g miltų
10-15 g sviesto
120–180 ml vištienos sultinio
20 ml alyvuogių aliejaus
1. Pridėkite česnako ir paruoškite bulvių skilteles pagal instrukcijas ant pakuotės.
2. Pakepinkite paprikas keptuvėje ant vidutinės ugnies, maždaug po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
3. Sutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite jos sultis.
4. Vištieną supjaustykite plonomis maždaug centimetro ilgio juostelėmis, pagardinkite pagal skonį ir pabarstykite miltais.
5. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir apkepkite jame vištieną ir citrinos žieveles taip, kad mėsa nespėtų paruduoti.
6. Į keptuvę supilkite sultinį, paprikas ir citrinos sultis bei kepkite apie 10 minučių.
7. Prieš patiekdami patiekalą, išimkite didesnes citrinos žievelės dalis.
8. Papuoškite bulvių skilteles rozmarinais ir pagardinkite pagal skonį.
Vertingas patarimas:
Karamelizuokite keptuvėje stambias citrinos riekeles ir patiekite šalia mėsos ir daržovių.