Bulvių skiltelės su ėrienos kotletukais, keptais svogūnais ir mėtų padažu
Aviko PATI PARTS GARLIC bulvių skiltelės
Mėtų padažas:
75 g smulkiai supjaustytų šviežių mėtų, 4 g bulvių krakmolo, 200 ml acto, 200 ml vandens, 75 g cukraus
Ėrienos kotletukai:
8–10 ėrienos kotletukų, pusė arba šaukštelis saldžiųjų čili miltelių, 1-2 susmulkintos česnako skiltelių, 20 ml alyvuogių aliejaus, 20 ml citrinos sulčių, druskos ir šviežiai maltų pipirų
Skrudinti raudoni svogūnai su rozmarinu:
4-5 raudonųjų svogūnų (vidutinių), 50-60 g sviesto, 4-6 šakelių rozmarino
1. Paruoškite Aviko skilteles pagal instrukcijas ant pakuotės.
2. Mėtų padažas: bulvių krakmolą sumaišykite su puse dalies vandens. Kaitinkite visus ingredientus nedideliame puode ar keptuvėje, nuolat maišydami. Įpilkite krakmolo ir vandens mišinio ir gerai išmaišykite. Palikite padažą atvėsti (ne šaldytuve).
3. Ėrienos kotletukai: Dubenyje sumaišykite maltą papriką, maltą kalendrą, česnaką, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Pridėkite ėrienos kotletukų, gerai įtrinkite juos marinatu ir palikite uždengtus mažiausiai valandą. Tada pakepinkite kotletukus 3–4 minutes iš kiekvienos pusės ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
4. Skrudinti raudoni svogūnai su rozmarinu: svogūnus nulupkite, nupjaukite galiukus taip, kad svogūnus galima būtų pastatyti tiesiai. Kiekvieno svogūno viršuje išpjaustykite kryžiaus formą. Sudėkite svogūnus ant kepimo skardos ir į išpjovas įdėkite sviesto gabalėlį bei žiupsnelį rozmarino. Kepkite svogūnus įkaitintoje 200° C orkaitėje 35–40 minučių.
Vertingas patarimas:
Jei neturite laiko, mėsai naudokite paruoštą BBQ prieskonių arba glazūros mišinį ir patiekite patiekalą su paruošta tapenada ir paprastu pomidorų padažu.