Lęšiai su "salsiccia" ar kitaip tariant itališka balta dešra, salierais ir pomidorais bei su tyre su pienu ir sviestu
Aviko Mashed Potato 750 g
kelios itališkos dešrelės ("salsiccia")
1 skardinė (400g) lęšių
300 g pomidorų tyrės "passata"
1 saliero stiebas
1 morka
1 vidutinis svogūnas
2 skiltelės česnako
½ stiklinės sauso baltojo vyno
½ l daržovių sultinio
druska ir pipirai
pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
keli šalavijų lapeliai
2 šakelės rozmarino
1. Kepkite dešreles keptuvėje arba apkepkite keletą minučių ant grotelių iš kiekvienos pusės, kol jos taps aukso spalvos.
2. Smulkiai supjaustykite morkas, salierus ir svogūnus ir apkepkite juos keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus. Kai daržovės taps auksinės spalvos, įdėkite česnako ir kepkite dar 3-4 minutes. Suberkite smulkintą šalaviją ir rozmariną.
3. Įpilkite vyno, išgarinkite alkoholį, pridėkite pomidorų "passatos" ir daržovių sultinio. Virkite 20 minučių.
4. Praėjus šiam laikui, supilkite nusausintus lęšius ir virkite 15 minučių, kol padažo sumažės.
5. Paruoškite tyrę pagal instrukciją ant pakuotės.
Į kiekvieną lėkštę dedame dalį lęšių su daržovėmis, keletą šaukštų tyrės (galite naudoti konditerinį maišelį) ir 2–3 dešreles. Patiekite pagardinę druska ir pipirais, su šviežiu rozmarinu ir šalavijų lapeliais.
Vertingas patarimas:
Išbandykite šį patiekalą su kitomis tyrėmis - su morkomis ar špinatais.