„Mini Rösti“ su kiaulienos nugarinės medalionais bei traškia šonine ir šviežių žirnių kremu
1 pakuotė 600 g „Aviko Rösti Mini Airfryer“
500 g padalintos į 8–12 medalionų kiaulienos (po 2–3 asmeniui)
1 skiltelė česnako
1 šakelė rozmarino
300 g šviežių žirnių
300 g vandens
2 perliniai svogūnai
druska ir pipirai
tarkuotas „Parmigiano Reggiano“ sūris
150 g pančetos arba šoninės
pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
Paruoškite „Mini Rösti“ blynelius pagal instrukciją ant pakuotės.
Kremas:
1. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite smulkintą perlinį svogūną. Sudėkite žirnius ir supilkite vandenį, pagardinkite druska ir virkite 10 minučių.
2. Tuo tarpu apkepkite pančetą atskiroje keptuvėje. Kai tik ji taps traški, perdėkite ją ant virtuvinio rankšluosčio gabalėlio ir nusausinkite riebalų perteklių.
3. Kai tik žirniai bus paruošti, suberkite juos į maišytuvo puodelį kartu su keliais šaukštais verdančio vandens ir maišykite maišyklėje. Pridėkite tarkuoto „Parmigianio“ sūrio ir vėl maišykite, kol bus gauta tiršta, vienalytė konsistencija.
Mėsa:
1. Keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepkite česnaką ir šakelę rozmarino.
2. Tada 4-5 minutes pakepinkite kiaulienos medalionus.
Į lėkštę sudėkite keletą „Mini Rösti“ blynelių, žirnių kremo porciją, 2–3 kiaulienos medalionus ir pabarstykite pančeta.
Vertingas patarimas:
Papuoškite laiškiniais česnakais, apkepintomis perlinių svogūnų puselėmis ir žirnių grūdais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.