Kepti žiediniai kopūstai su cinamonu, ant grotelių keptu halumiu ir tyre su pienu bei sviestu
Aviko Mashed Potato 750 g
1 didelis žiedinis kopūstas
Kremas:
2 šaukšteliai cinamono miltelių
½ šaukštelio muskato riešuto
žiupsnelis kumino
saldžioji paprika
1 šaukštas tahini
druska ir pipirai
pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
galima pridėti šiek tiek vandens
Papildomai:
4 riekelės "Halloumi" sūrio
Žiedinis kopūstas:
1. Žiedinį kopūstą nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais, kad jis netrupėtų.
2. Tada įdėkite jį į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
3. Dubenyje sumaišykite prieskonius ir užpilkite juos ant žiedinio kopūsto. Tada uždenkite kepimo popieriumi, aliuminio folija ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, 30 minučių.
4. Praėjus šiam laikui, nuimkite kepimo popierių ir foliją bei kepkite dar 10 minučių, kol pagels.
"Halloumi" sūris:
1. Sūrį supjaustykite maždaug 1 cm storio juostelėmis.
2. Apkepkite ant karštos keptuvės su trupučiu alyvuogių aliejaus apie 1 minutę iš abiejų pusių.
Paruoškite „Aviko TYRĘ SU PIENU IR SVIESTU" pagal instrukciją ant pakuotės.
Į lėkštę įdėkite didelę tyrės dalį - lengvai ją apšlakstykite aliejumi. Šalia įdėkite dalį žiedinio kopūsto (pagal skonį pagardinkite) ir 1–2 gabalėlius grilyje kepto "Halloumi" sūrio.
Vertingas patarimas:
Išbandykite kitas mūsų tyres - su špinatais arba su morkomis!