Kiaulienos nugarinės medalionai su sūrio padažu patiekiami su „Pati Parts Tex Mex“
Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
8–12 maži, maždaug 3 cm storio kiaulienos nugarinės medalionai
1 alaus stiklinė
pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
druska ir pipirai
rozmarinas
Padažas:
250 ml grietinės 36%
150 g tarkuoto čederio sūrio
1 pusė arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos (prieskonių)
2 šaukšteliai pomidorų koncentrato
žiupsnelis druskos - pagal skonį
1. Paruoškite „Aviko PATI PARTS TEX MEX“ pagal instrukciją ant pakuotės.
2. Kepkite rozmariną keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus. Tada pridėkite kiaulienos medalionus ir apkepkite ant vidutinės ugnies 3 minutes iš kiekvienos pusės.
3. Užpilkite ant jų alų ir išgarinkite alkoholį. Pagardinkite druska ir pipirais.
4. Palaukite, kol sumažės skysčio ir masė taps kreminės konsistencijos. Užgesinkite ugnį. Atidėkite mėsą 2 minutėms ir po to patiekite su čederio sūrio padažu.
Padažas:
1. Sutarkuokite čederio sūrį.
2. Puode įkaitinkite grietinę su saldžia paprika ir pomidorų koncentratu.
3. Kruopščiai išmaišykite ir supilkite tarkuotą sūrį. Maišykite jį, kol visas ištirps.
Į kiekvieną lėkštę įdėkite 3 šaukštus padažo, išsklaidydami jį. Tada pridėkite 2-3 medalionus ir keliolika bulvių skiltelių. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir papuoškite žolelėmis.
Vertingas patarimas:
Vietoje „Pati Part Tex Mex“ rekomenduojame naudoti kitus „Pati Parts“ gaminius arba iš mūsų bulvių košės padarytus kroketus ar bulvių kukulius.