Burrito su pupelių kremu ir kalendra, patiekiamas su bulvytėmis fri iš saldžiųjų bulvių
1-2 pakeliai „Sweet Fries Aviko“
4 kvietinės tortilijos
Įdaras:
1 susmulkintas svogūnas
per spaustuką išspaustos 2 skiltelės česnako
1 nedidelis žalias pipiras (išimtomis sėklomis), plonai supjaustytas
1 čili pipiras (išimtomis sėklomis), plonai supjaustytas
1 arbatinis šaukštelis kumino miltelių
1 skardinė virtų nusausintų pupelių
100 g kukurūzų
1 didelis supjaustytas pomidoras
1 šaukštas „Tabasco“ padažo
2 šaukštai vandens
4 šaukštai susmulkintų kalendrų
1 romaninių salotų galva (suplėšyta)
1 supjaustyta kubeliais mocarela
130 g lieso jogurto
aliejus
druska ir pipirai
Bulvytės fri:
Paruoškite taip, kaip siūloma ant pakuotės.
Burrito:
1. Pradedame nuo įdaro paruošimo: įkaitinkite aliejų keptuvėje, sudėkite susmulkintą svogūną, česnaką ir čili pipirus bei kepkite 3 min. ant vidutinės ugnies, kol svogūnas taps tarsi permatomas. Pridėkite kumino ir išmaišykite.
2. Pupeles sutrinkite, kol taps kreminės konsistencijos. Jei reikia įpilkite vandens ir sudėkite į keptuvę su supjaustytais pomidorais.
3. Įpilkite „Tabasco“, vandens ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Konsistencija turėtų būti kreminė, bet kartu ir tiršta. Supilkite susmulkintą kalendrą ir gerai išmaišykite.
4. Į atskirus dubenėlius sudėkite salotas, mocarelą ir jogurtą.
5. Į tortilijos vidurį sudėkite salotas, tada du šaukštus pupelių kremo, tarkuoto sūrio ir šaukštą jogurto, papriką bei saują kukurūzų.
6. Pabaigoje sudėkite paruoštas bulvytes fri iš saldžiųjų bulvių ir susukite, suformuodami burrito.
7. Kiekvieną buritto perpjaukite skersai, įstrižai per pusę ir patiekite ant lėkštės su papildoma bulvyčių fri bei papildoma įdaro porcijomis.
Vertingas patarimas:
Vietoj kvietinių galite naudoti pilnagrūdes tortilijas, papildomai patiekalą dar galite pagardinti riekele sūrio ir kepti buritto 2-3 minutes orkaitėje, kad sūris išsilydytų.