Keptuvėje kepti „Rösti“ blyneliai patiekiami su Sicilijos caponata
1 pakuotė 750 g „Aviko Rösti Rondjes Naturel“ (4–5 vnt. asmeniui)
2 paprikos
2-3 bulvės
2 baklažanai
2 salierų stiebai
30 g pinijų riešutų
30 g kaparių
sauja juodųjų alyvuogių
300 g vyšninių pomidoriukų
½ puodelio acto
2 šaukšteliai cukraus
aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
bazilikai
druska
Paruoškite „Rösti“ blynelius pagal instrukciją ant pakuotės - orkaitėje, keptuvėje ar gruzdintuvėje.
„Caponata“ yra daržovių mišinys, kurių pagrindas yra baklažanai su svogūnais, pomidorais, juodosiomis alyvuogėmis, kapariais ir šviežiais bazilikais.
1. Nuplaukite daržoves. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Nuplaukite papriką, išimkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis. Nuplaukite baklažaną ir supjaustykite kubeliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite bulves.
3. Atskiroje keptuvėje apkepinkite paprikas. Kai tik jos apkeps, galite kepti baklažanus toje pačioje keptuvėje.
4. Tuo tarpu svogūną ir salierą supjaustykite kubeliais.
5. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūną ir salierą bei pakepinkite, kol svogūnas taps tarsi permatomas. Tada sudėkite supjaustytus pomidorus, kaparius ir pinijų riešutus. Pagardinkite druska, sumaišykite ir atidėkite.
6. Kai daržovės apkeps, sudėkite jas ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite riebalų perteklių, tada sudėkite į puodą su pomidorais.
7. Padidinkite ugnį ir maišykite.
8. Cukrų ištirpinkite acte ir supilkite į puodą. Kaitinkite dar 2 minutes.
Į lėkštę įdėkite dalį caponatos ir ant jos dėkite karštus blynelius - po 4–5 vienetus asmeniui.
Vertingas patarimas:
Patiekalą verta papuošti šviežiais bazilikų lapeliais, pagardinti druska ir pipirais bei apšlakstyti keliais lašais gero alyvuogių aliejaus. Skanaus!