Grybų/jautienos šavarma pita duonoje su tahini padažu
Aviko SUPER CRUNCH ZIG ZAG 750 g
200 g kreivabudės grybų
200 g pievagrybių
arba
1 kg jautienos
(geriausia gabalėlis rostbifo)
2-3 skiltelės česnako
¼ stiklinės alyvuogių aliejaus
1 citrinos sultys
¼ stiklinės raudonojo vyno acto
prieskoniai: 1 arbatinis šaukštelis septynių arabiškų prieskonių, ¼ arbatinio šaukštelio cinamono, ½ arbatinio šaukštelio kumino, ½ šaukštelio kalendros, ½ šaukštelio aitriųjų pipirų, druskos ir pipirų pagal skonį
4 dideli pomidorai (arba vyšniniai pomidorai)
Iceberg salotos
1 didelis svogūnas
3-4 šaukštai tahini
šviežios petražolės
arabiška duona – pita
1. Jautieną/grybus supjaustykite 1 cm juostelėmis. Sumaišykite česnaką, alyvuogių aliejų, vyno actą, citrinos sultis ir prieskonius. Mėsą/grybus užpilkite marinatu, viską išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą nakčiai (arba 2-3 valandoms).
2. Supjaustykite Iceberg salotas, svogūną ir petražoles. Svogūną ir petražoles sumaišykite su tahini, druska ir 7 prieskoniais (jei tahini per tirštas, galite įpilti šiek tiek šalto vandens). Įkaitinkite orkaitę iki 240 laipsnių, į mėsą/grybus pridėkite pjaustytų pomidorų, uždenkite aliuminio folija ir kepkite, kol suminkštės – apie 20-25 min. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.
3. Įpusėjus mėsos/grybų kepimui, bulvytes fri sudėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepkite apie 20 minučių, kol taps auksinės ir traškios. Iškepus mėsą/grybus išimkite ir sudėkite į arabišką duoną kartu su visais priedais - salotomis, keptais pomidorais, taratour padažu, bulvytėmis fri, petražolėmis ir svogūnu. Patiekite karštą.