Bulvytės iš batatų su spalvotu humusu
2 „Aviko“ Sweet Fries pakeliai
Humusas:
600 g avinžirnių (konservuotų arba iš anksto paruoštų)
2 su kaupu šaukštai tahini
150 g karšto vandens
pusės citrinos sulčių
30 g sezamo aliejaus
1 česnako skiltelė
druskos, pipirų
Spalvai išgauti: džiovinti burokėliai, džiovintos petražolės, ciberžolė, rūkyta paprika
Bulvytės:
Paruoškite taip, kaip siūloma ant pakuotės.
Humusas:
1. Sudėkite nusausintus avinžirnius į maišyklės indą. Įpilkite kelis šaukštus marinato arba vandens, likusio nuo avinžirnių virimo ir sumaišykite iki pastos konsistencijos.
2. Tuo tarpu į likusius ingredientus įpilkite: citrinos sulčių, česnako, tahini pastos, apie 2 žiupsnelius druskos, žiupsnelį pipirų, sezamo aliejaus.
3. Palaipsniui maišydami įpilkite daugiau marinato, kad gautumėte norimą pastos konsistenciją. Pagardinkite druska ir pipirais. Padažykite produktą savo nuožiūra.
Vertingas patarimas:
Susipažinkite su mūsų likusiomis bulvių skiltelėmis! Tai puiki alternatyva populiarioms bulvytėms!