Bulvių skiltelės su trimis nepaprastais užpilais :)
Aviko PATI PARTS
arba
Aviko PATI PARTS GARLIC
arba
Aviko PATI PARTS TEX MEX
Pesto su rukola:
125 g rukolos, 25 g saulėgrąžų sėklų, 50 g mocarelos sūrio, 0,5–1 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės, 50 ml alyvuogių aliejaus
Fetos užpilas:
50 g fetos sūrio, 100–150 ml grietinės, 50 g paprikų pastos ("Ajvar"), 3 g pjaustytų petražolių
Žolelių užpilas:
100 g varškės, 50 ml grietinėlės, 10 ml rapsų aliejaus, 5–7 g garstyčių (geriausia granulėmis), 5–8 ml obuolių acto, smulkiai supjaustytų laiškinių česnakų, smulkiai supjaustytų petražolių
1. Paruoškite pasirinktas bulvių skilteles („Pati Parts“) pagal instrukcijas ant pakuotės. Paruoškite padažus/užpilus pagal žemiau pateiktas instrukcijas ir patiekite kartu su skiltelėmis atskiruose induose.
2. Pesto su rukola: nuplaukite ir grubiai susmulkinkite rukolos lapus, tada sutrinkite grūstuvėje su saulėgrąžų sėklomis. Pridėkite česnako ir palaipsniui pripildami aliejaus maišykite, kol išgausite vienalytę emulsiją. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Fetos užpilas: rankomis arba šakute susmulkinkite fetos sūrį į mažesnius gabalėlius ir sumaišykite su grietinėle. Pridėkite paprikų pastos, petražolių ir česnako bei gerai išmaišykite.
4. Žolelių užpilas: sumaišykite varškę su grietinėle ir rapsų aliejumi. Pridėkite garstyčių ir obuolių sidro acto. Sumaišykite ir suberkite smulkiai supjaustytą laiškinį česnaką ir petražoles, tada pagardinkite druska ir pipirais.
Vertingas patarimas:
Patiekite su geru, atšaldytu alumi;)