Bulvių, porų ir „Gorgonzola“ sūrio kremas su bulvytėmis fri iš saldžiųjų bulvių
1-2 „Sweet Fries Aviko“ pakuotės
600 g porų
400 g bulvių
1 l daržovių sultinio
keli petražolių lapeliai
druska ir pipirai
50 g „Gorgonzola“ sūrio
sauja skrudintų moliūgų sėklų
aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
1. Paruoškite bulvytes fri iš saldžiųjų bulvių pagal instrukciją ant pakuotės.
2. Nuplaukite porus ir supjaustykite griežinėliais. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
3. Tada porus ir bulves sudėkite į puodą, užpilkite daržovių nuoviru ir virkite 30 minučių.
4. Išvirtas daržoves sutrinkite trintuvėje ir pagardinkite druska. Supjaustykite „Gorgonzolą“ kubeliais.
5. Į kremą įpilkite alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir supilkite į lėkštę.
5. Pridėkite „Gorgonzolos“, pabarstykite moliūgo sėklomis, petražolėmis ir taip pat pridėkite bulvyčių fri iš saldžiųjų bulvių.
Vertingas patarimas:
Kremą taip pat galite apšlakstyti su šiek tiek kvapnaus alyvuogių aliejaus (keliais lašais).