AVIKO Zig Zag bulvytės su ant grotelių keptais čevapais ir šviežių pavasarinių salotų receptas
AVIKO Zig Zag
Čevapiai:
750g maltos jautienos (tinka visos dalys, riebi, bet negyslota mėsa)
250g maltos ėrienos/avienos (tinka visos dalys, riebi, bet negyslota mėsa)
12g druskos
1 arbat. šaukštelis juodųjų pipirų
4 česnako skiltelės sutrintos su 100 ml gazuoto vandens
Norint išgauti intensyvesnį skonį, pasirinktinai:
1 arbat. šaukštelis dašio
1/2 arbat. šaukštelio rozmarino
1/2 arbat. šaukštelio kajeno pipiro
1/4 arbat. šaukštelio malto muskato riešuto
1/4 arbat. šaukštelio kumino
1/2 arbat. šaukštelio rūkytos paprikos 1/2 arbat. šaukštelio saldžiosios paprikos
3 valg. šaukštai grietinės (12%)
Gaivios pavasario salotos:
2 pomidorai
1 mažasis geltonasis svogūnas
1 agurkas
50ml saulėgrąžų aliejaus
1 valg. šaukštas raudonojo vyno acto
druska ir pipirai
Paruoškite AVIKO Zig Zag bulvytės pagal instrukcijas ant pakuotės.
Čevapiai:
Sudėkite visus ingredientus į dubenį ir rankomis arba planetiniu maišytuvu maišykite (10-15 minučių), kol visi ingredientai labai gerai susimaišys ir mėsa taps lipnios pastos konsistencijos. Šį derinuką galite palikti "nusistovėti" šaldytuve per naktį – tada jis įgaus intensyvesnį skonį. Bet, žinoma, čevapius galite pradėti kepti ant grotelių iš karto paruošę.
Norėdami suformuoti čevapius, sudrėkinkite rankas vandeniu (mėsa tuomet nelips), tada paimkite apie 70-80 g masės ir švelniai suspauskite delne, kol gausite pailgą formą, primenančią ilgesnį nykštį (apie 8-10 cm ilgio ir 2 cm storio). Nerekomenduoju gaminti per didelių čevapių, nes tai pailgina jų kepimo ant grotelių/keptuvėje laiką.
Čevapius ruoškite ant vidutinės ugnies ant grotelių arba keptuvėje 5-6 minutes gana dažnai vartydami, kol jie iškeps pilnai (dėl to, kad naudojame jautieną, viduriukas bus rausvos spalvos, tai normalu).
Gaivios pavasario salotos:
Pomidorus ir agurką supjaustykite mažais kubeliais, taip pat smulkiai supjaustykite svogūną. Sumaišykite visus ingredientus ir salotos bus paruoštos.
Skanaus!