AVIKO Zig Zag bulvytės su ant grotelių keptais čevapais ir šviežių pavasarinių salotų receptas

AVIKO Zig Zag bulvytės su ant grotelių keptais čevapais ir šviežių pavasarinių salotų receptas

Porcijos 3-5
Pagaminimo laikas: ~120
Gruzdintuvė
Orkaitė
Airfryer
Keptuvė

Pagrindinis reikalingas ingredientas

Sudėtinės dalys

AVIKO Zig Zag

Čevapiai:
750g maltos jautienos (tinka visos dalys, riebi, bet negyslota mėsa)
250g maltos ėrienos/avienos (tinka visos dalys, riebi, bet negyslota mėsa) 
12g druskos
1 arbat. šaukštelis juodųjų pipirų
4 česnako skiltelės sutrintos su 100 ml gazuoto vandens

Norint išgauti intensyvesnį skonį, pasirinktinai: 
1 arbat. šaukštelis dašio 
1/2 arbat. šaukštelio rozmarino
1/2 arbat. šaukštelio kajeno pipiro 
1/4 arbat. šaukštelio malto muskato riešuto 
1/4 arbat. šaukštelio kumino
1/2 arbat. šaukštelio rūkytos paprikos 1/2 arbat. šaukštelio saldžiosios paprikos
3 valg. šaukštai grietinės (12%)

Gaivios pavasario salotos:
2 pomidorai 
1 mažasis geltonasis svogūnas
1 agurkas
50ml saulėgrąžų aliejaus  
1 valg. šaukštas raudonojo vyno acto 
druska ir pipirai

 

Paruoškite AVIKO  Zig Zag bulvytės pagal instrukcijas ant pakuotės.

Čevapiai:
Sudėkite visus ingredientus į dubenį ir rankomis arba planetiniu maišytuvu maišykite (10-15 minučių), kol visi ingredientai labai gerai susimaišys ir mėsa taps lipnios pastos konsistencijos. Šį derinuką galite palikti "nusistovėti" šaldytuve per naktį – tada jis įgaus intensyvesnį skonį. Bet, žinoma, čevapius galite pradėti kepti ant grotelių iš karto paruošę.

Norėdami suformuoti čevapius, sudrėkinkite rankas vandeniu (mėsa tuomet nelips), tada paimkite apie 70-80 g masės ir švelniai suspauskite delne, kol gausite pailgą formą, primenančią ilgesnį nykštį (apie 8-10 cm ilgio ir 2 cm storio). Nerekomenduoju gaminti per didelių čevapių, nes tai pailgina jų kepimo ant grotelių/keptuvėje laiką. 
Čevapius ruoškite ant vidutinės ugnies ant grotelių arba keptuvėje 5-6 minutes gana dažnai vartydami, kol jie iškeps pilnai (dėl to, kad naudojame jautieną, viduriukas bus rausvos spalvos, tai normalu).

Gaivios pavasario salotos:
Pomidorus ir agurką supjaustykite mažais kubeliais, taip pat smulkiai supjaustykite svogūną. Sumaišykite visus ingredientus ir salotos bus paruoštos.

Skanaus!

Kiti įkvėpimo šaltiniai

Produktų pasiūlymai