AVIKO Rösti Rondjes Naturelsu pievagrybių-bešamelio padažu (ciulama de ciuperci) ir traškia šonine
AVIKO Rösti Rondjes Naturel
Pievagrybiai:
1kg pievagrybių
1l vandens
didelis žiupsnis druskos
2-3 lauro lapai
Padažas:
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
2 valg. šaukštai sviesto
600ml vištienos*/ daržovių sultinio
150ml grietinės (18%)
1 arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos
1/4 arbat. šaukštelio rūkytos paprikos
1/4 arbat. šaukštelio aitriosios paprikos (1 arbat. šaukštelis, jei mėgstate aštriai)
Šoninė:
3 rūkytos šoninės juostelės
* Vegetariškam variantui naudokite daržovių sultinį.
Paruoškite AVIKO Rösti Rondjes Naturel pagal instrukcijas ant pakuotės.
Į 1 litrą vandens įberkite druskos ir įdėkite 2–3 lauro lapus. Ketvirčiais supjaustytus pievagrybius suberkite į verdantį vandenį ir virkite apie 10-15 min. Išvirę juos išimkite ir sudėkite ant sietelio, kad nutekėtų vandens perteklius.
Tuo tarpu paruoškite padažą: puode arba gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 2 šaukštus sviesto ir suberkite miltus. Laikydami ant ugnies nuolat maišykite (2-3 minutes), kol gausis vientisa masė.
Tada pradėkite pilti sultinį po vieną kaušelį, kiekvieną kartą labai gerai išmaišykite, kol supilsite visą sultinį. Suberkite likusius prieskonius, išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies, kol gausis kreminis padažas. Į padažą suberkite pievagrybius, išmaišykite, tada supilkite grietinę ir smulkiai pjaustytus krapus. Dar kartą išmaišykite, palaikykite ant silpnos ugnies 1 minutę ir paruošta!
Traški šoninė:
šoninės juosteles sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje konvekciniu režimu 10-15 minučių (kol šiek tiek apskrus). Išimkite, sudėkite į lėkštę ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų riebalų perteklius, tada supjaustykite mažais gabalėliais.
Į lėkštes sudėkite pievagrybių padažą, tada Rosti, traškią šoninę ir pabarstykite žalumynais (laiškiniais česnakais ar petražolėmis).