AVIKO Pati Parts Garlic SU BAKLAŽANŲ UŽTEPĖLE, POMIDORAIS IR ASKALONINIAIS ČESNAKAIS (SALATA DE VINETE)

AVIKO Pati Parts Garlic SU BAKLAŽANŲ UŽTEPĖLE, POMIDORAIS IR ASKALONINIAIS ČESNAKAIS (SALATA DE VINETE)

Porcijos 2-4
Pagaminimo laikas: ~120
Gruzdintuvė
Orkaitė
Airfryer
Vegetariški

Pagrindinis reikalingas ingredientas

Sudėtinės dalys

AVIKO Pati Parts Garlic

Baklažanai:

  • 3 vnt (apie 1,2 kg) baklažanų 
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos 
  • 1/2 arbat. šaukštelio saldžiosios paprikos (1g) 
  • 1/4 arbat. šaukštelio čili (0,5 g) 
  • 1/4 arbat. šaukštelio rūkytos paprikos (0,5 g) 
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1-2 valg. šaukštai baltojo vyno acto 
  • 1 arbat. šaukštelis medaus 
  • 2-3 valg. šaukštai majonezo (apie 100g)

Pomidorų salsa ir priedai:

  • 12-15 vyšninių pomidorų (galite naudoti ir 3 didelius pomidorus)
  • ½ (70 g) kapotų askaloninių česnakų
  • krūvelė baziliko 
  • žiupsnelis druskos
  •  žiupsnelis pipirų 
  • 1-2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1-2 valg. šaukštai balzamiko acto 
  • 50 g skrudintų graikinių riešutų – susmulkintų smulkiais gabalėliais
  • 1 riekelė duonos
     

Paruoškite AVIKO Pati Parts Garlic pagal instrukcijas ant pakuotės.

Pirmiausia paruošiame baklažanus
•    Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, nustatykite kepimo parinktį pasirinkdami viršus - apačia, baklažanus subadykite šakute ir kepkite 90 minučių (galite iškepti baklažanus ir ant grotelių, jie bus daug skanesni). Po 90 minučių juos išimkite, sudėkite į dubenį, uždenkite dangčiu ir atidėkite 10-15 minučių – taip odelė lengviau nusiims.

•    Nulupkite odelę, minkštimą sudėkite ant sietelio, įberkite 1 arbatinį šaukštelį druskos, išmaišykite ir atidėkite 10 minučių – taip baklažano minkštimas išleis vandenį ir užtepėlė bus tirštesnė – o sultis galima panaudoti padažui ruošti. 

•    Baklažano minkštimą susmulkinkite, sudėkite į dubenį ir pagardinkite saldžiaisiais pipirais, čili, rūkyta paprika, juodaisiais pipirais, actu, medumi ir majonezu. Paragaukite – jei reikia, įberkite dar druskos.

Pomidorų salsa:
•    Vyšninius pomidorus supjaustykite ketvirčiais (jei naudojate didelį pomidorą,   
tuomet supjaustykite jį mažais gabalėliais), suberkite į dubenį, pridėkite kubeliais pjaustytą askaloninį česnaką, smulkiai pjaustytą baziliką, druską, pipirus, alyvuogių aliejų ir balzaminį actą – gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.

Laikas apjungti ingredientus:
AVIKO Pati Parts Garlic pateikiame su baklažanų užtepėle ir pomidorų salsa.
 

Kiti įkvėpimo šaltiniai

Produktų pasiūlymai