AVIKO Pati Parts Garlic SU BAKLAŽANŲ UŽTEPĖLE, POMIDORAIS IR ASKALONINIAIS ČESNAKAIS (SALATA DE VINETE)
AVIKO Pati Parts Garlic
Baklažanai:
- 3 vnt (apie 1,2 kg) baklažanų
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1/2 arbat. šaukštelio saldžiosios paprikos (1g)
- 1/4 arbat. šaukštelio čili (0,5 g)
- 1/4 arbat. šaukštelio rūkytos paprikos (0,5 g)
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1-2 valg. šaukštai baltojo vyno acto
- 1 arbat. šaukštelis medaus
- 2-3 valg. šaukštai majonezo (apie 100g)
Pomidorų salsa ir priedai:
- 12-15 vyšninių pomidorų (galite naudoti ir 3 didelius pomidorus)
- ½ (70 g) kapotų askaloninių česnakų
- krūvelė baziliko
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis pipirų
- 1-2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1-2 valg. šaukštai balzamiko acto
- 50 g skrudintų graikinių riešutų – susmulkintų smulkiais gabalėliais
- 1 riekelė duonos
Paruoškite AVIKO Pati Parts Garlic pagal instrukcijas ant pakuotės.
Pirmiausia paruošiame baklažanus
• Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, nustatykite kepimo parinktį pasirinkdami viršus - apačia, baklažanus subadykite šakute ir kepkite 90 minučių (galite iškepti baklažanus ir ant grotelių, jie bus daug skanesni). Po 90 minučių juos išimkite, sudėkite į dubenį, uždenkite dangčiu ir atidėkite 10-15 minučių – taip odelė lengviau nusiims.
• Nulupkite odelę, minkštimą sudėkite ant sietelio, įberkite 1 arbatinį šaukštelį druskos, išmaišykite ir atidėkite 10 minučių – taip baklažano minkštimas išleis vandenį ir užtepėlė bus tirštesnė – o sultis galima panaudoti padažui ruošti.
• Baklažano minkštimą susmulkinkite, sudėkite į dubenį ir pagardinkite saldžiaisiais pipirais, čili, rūkyta paprika, juodaisiais pipirais, actu, medumi ir majonezu. Paragaukite – jei reikia, įberkite dar druskos.
Pomidorų salsa:
• Vyšninius pomidorus supjaustykite ketvirčiais (jei naudojate didelį pomidorą,
tuomet supjaustykite jį mažais gabalėliais), suberkite į dubenį, pridėkite kubeliais pjaustytą askaloninį česnaką, smulkiai pjaustytą baziliką, druską, pipirus, alyvuogių aliejų ir balzaminį actą – gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
Laikas apjungti ingredientus:
AVIKO Pati Parts Garlic pateikiame su baklažanų užtepėle ir pomidorų salsa.