Kepta kiaulienos karka su raugintais kopūstais ir Mama's Fries bulvytėmis
Aviko MAMA'S FRIES
Kepta kiaulienos karka:
5 kiaulienos karkų (300–400 g/vnt), 500 ml vandens, 15 g šviežio, smulkiai supjaustyto česnako, pusė citrinos, 5 g rozmarino, 3 g šviežiai maltų juodųjų pipirų, 50 g rupios jūros druskos, 125 ml alaus, 8 šaukštai miltų, 25 g medaus
Raugintų kopūstų salotos:
500 g raugintų kopūstų, 125 g juodųjų alyvuogių, 125 g supjaustytų juostelėmis apkepintų raudonųjų paprikų, 5 g rupiai tarkuoto parmezano sūrio, 12 ml alyvuogių aliejaus, 12 ml medaus, druskos ir pipirų
1. Dideliame dubenyje ar puode sumaišykite česnaką, citriną, rozmariną, pipirus ir druską.
2. Sudėkite kiaulieną į marinatą ir užpildykite vandeniu, kad apsemtų gabaliukus. Marinuokite vėsioje vietoje visą naktį.
3. Mėsą išimkite iš marinato ir dėkite į įkaitintą (160–180° C) orkaitę ir kepkite 1–1,5 valandos.
4. Dubenyje sumaišykite alų su kviečiais ir medumi.
5. Padidinkite temperatūrą orkaitėje iki 225° C ir kepkite 20-30 minučių, kol bus traški ir paskrus. Kepdami kelis kartus apšlakstykite mėsą alaus mišiniu.
6. Gerai išmaišykite raugintus kopūstus su alyvuogėmis, pipirais, parmezano sūriu, alyvuogių aliejumi ir medumi.
7. Paruoškite MAMA'S FRIES bulvytes pagal instrukcijas ant pakuotės.
8. Į pailgą lėkštę dėkite bulvytes su kiaulienos karka ir kopūstais, papuoškite ir pagardinkite šviežiomis žolelėmis.